Els museus d'Andorra a la vista dels més menuts

Museus i Exposicions

Ja tornen a ser oberts els museus! Aquesta gran noticia ve acompanyada d'un conjunt de vuit llibrets que acosten aquestes infraestructures culturals als menuts de la casa: Els Museus donen joc.

Són vuit llibrets pedagògics, un per a cadascun dels museus de gestió estatal, més el Santuari de Meritxell. Aquests llibrets curts presenten tot un seguit de passatemps i trencaclosques que faran suar els més petits i potser també alguns dels grans de la casa, quan els resolguin després d’haver visitat els museus. Un treball que estava ja apunt just abans del tancament dels museus per la crisi del Covid i que ara, un cop passat el confinament, podran ser eines per a fomentar la cultura entre els joves.

Són llibrets que s’han concebut expressament per visitar els museus en família amb la mirada atenta perquè, un cop acabada la visita, es puguin resoldre i completar les activitats proposades, i posar a prova els coneixements adquirits, a més d’aportar una nova mirada al relat d’aquests espais. Presenten activitats de dificultat diversa i estan dissenyats  per estimular la curiositat dels nens d’entre 4 i 12 anys, ensenyar-los més aspectes sobre el passat i el patrimoni andorrà, i ajudar-los a desentranyar alguns dels secrets que amaguen els museus d’Andorra.

Els llibrets es poden adquirir a qualsevol dels museus que gestiona el Ministeri per un euro cadascun, o per tan sols cinc euros tota la col·lecció sencera.