Què en saps de les llengües del món

Llengua

Sense fer una cerca ràpida a Google, sabries dir-nos quantes llegües hi ha al món? La majora de les persones responen una xifra que no és gaire superior a una centena. I bé, ens quedem molt lluny de la resposta correcta perquè tot i que no es poden quantificar amb un nombre exacte, sabem que al món hi ha entre 5.000 i 8.000 llengües.

Per això, aprofitant la Festa de Ciència que cada any organitza la Universitat de Barcelona, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) hi participa per fer conèixer la diversitat lingüística. Ateses les circumstàncies actuals, enguany la festa es fa de manera virtual i l’activitat que ens proposen és una Gimcana per aprendre coses de la diversitat lingüística.

La Gimcana té cinc nivells de dificultat que es van superant a base d’ensopegar i tornar a començar. Hi podeu jugar tantes vegades com vulgueu i a mesura que anem acumulant coneixement podrem arribar a un nivell més elevat.

El nivell amateur es compon de 10 preguntes, si aconseguiu endevinar-les totes, tindreu el títol de coneixedor i haureu d’enfrontar-vos a les 5 proves següents. Si sou capaços de superar aquest nivell, podreu dir que sou experimentals però per ser experts encara us quedaran tres qüestions més. Ara bé, al quart nivell caldrà que supereu dues proves més que voldrà dir que sou molt bons i que podreu enfrontar-vos al repte on molt pocs són capaços d’arribar. Llavors, haureu pujat a cotes altes perquè haureu fet: l’impossible.

T’hi atreveixes? Podràs participar en la Gimcana en aquest enllaç.