Culturàlia confinada: Omple el buit

per David Paloma

Culturàlia confinada

Culturàlia us proposa un passatemps lingüístic, ideat per David Paloma  per viure el confinament amb una distracció ludolingüística. Estem confinats, però també ens interessa estar distrets (i animats i actius i optimistes) amb #ompleelbuit

El passatemps consisteix a OMPLIR EL BUIT de la frase o de les frases que anireu trobant, dos cops al dia, a través del nostre Instagram. Són frases extretes sempre d'algun article de l'escriptor, lingüista i traductor Albert Jané.

Albert Jané ha estat un dels grans divulgadors de la llengua catalana entre els nens i nenes. És el pare dels barrufets en català. També es autor d'un magnífic Diccionari de sinònims, entre moltes altres obres. Enguany, a l'agost, Albert Jané farà 90 anys! Culturàlia i David Paloma el felicitem per endavant.

 

Instruccions:

1) Llegiu la frase o les frases amb atenció.

2) La referència de cada frase o frases és LN. Aquesta és l'abreviació del nom de la revista Llengua Nacional, en què Albert Jané ha publicat un centenar d'articles sobre llengua.    

3) Penseu-vos quina paraula hi falta.

4) Tingueu en compte que només n'hi falta una. Pot ser un substantiu, un verb, un adjectiu...

5) Responeu a "Quina és la paraula que hi falta?"

 

Aprofitem per recomanar-vos l'últim llibre d'Albert Jané: Estudis de llengua catalana. Institut de Llengua i Cultura Catalanes. Universitat de Girona, 2019.