Morell: l'homenatge

Miscel·lània

D' Antoni Morell se'n coneixen moltes coses, altres no tant. Va nèixer a Barcelona (això més o menys ho sap tothom), la mare era una minyona en una casa bona de la capital catalana i el pare era taxista a Alpicat i ell, va nèixer allà l'any 41. Ell era el fill petit del matrimoni i com a tal, amb la tradició de l'època, li va tocar fer carrera de capellà (això ja no ho sap pas tanta gent...). Va ingressar al seminari, va estudiar Teologia i va ser ordenat diaca. No es va fer mai capellà, sinó que va anar cap a la terra natal de la seva mare (Andorra) i va començar la seva carrera a l'administració pública. Com a Secretari General de Sindicatura el 1973 i després del Govern el 1981. La resta de la seva trajectòria ja és més o menys coneguda...

Després de la seva mort la possobra de Reis, ara s'ha presentat un programa d’actes per retre homenatge institucional a les seves múltiplesfacetes.

L'homenatge aglutina les diverses institucions públiques amb les quals Morell va tenir relació i pretén mostrar i donar valor a les diferents vessants pel qual se’l recorda: l’escriptor, el polític, l’advocat i l’humanista.

Hi haurà sis activitats programades que es desenvoluparan durant tot el mes de març i començaran aquest proper dia 3 al vestíbul del Consell General amb la presentació del llibre ‘De la governança d’un país’. Aquesta obra, publicada per Anem Editors, és una carta oberta a Antoni Fiter.

El comú de la Massana ha organitzat una sessió especial del club de lectura el proper 18 de març a la Biblioteca Comunal per aquesta novel·la. A més, el Comú també ha previst un concert a càrrec de Jonaina Salvador i Jordi Barceló per al 12 de març a les Fontetes i una lectura de ‘Passaport sense nom’ al bar Cal Sinquede de la capital el proper 26 de març, ubicació que l’artista solia transitar.

Finalment, el Ministeri de Cultura ha organitzat dos actes més per homenatjar la figura de l’artista. El primer se celebrarà el dia 20 de març al Rosaleda amb una lectura dramatitzada a càrrec de l’ENA de l’obra ‘Borís I, rei d’Andorra’. La cloenda del ‘Mes Morell’ es farà amb un acte institucional on es combinaran les intervencions de personalitat properes a l’artista i que en mostraran la seva vessant més internacional. També comptarà amb la participació de l’ONCA.