2.000 estudiants de català han passat pel lectorat de Praga

Llengua

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va visitar dilluns el Centre Carlemany de la Llengua Catalana de Praga amb la voluntat de reforçar la diplomàcia cultural i la difusió de la llengua catalana. Amb l’estada a la capital de la República Txeca, la titular de Cultura i Esports va aprofitar per atorgar els diplomes als estudiants de llengua catalana inscrits al centre. En total, una  quarantena d’estudiants han superat la convocatòria de juny. L’acte, que va tenir lloc al Rectorat de la Universitat Carolina, també va comptar amb la presència de Joan Sans.

En els seus prop de 30 anys d’existència, l’actual Centre Carlemany de Llengua Catalana –antic Lectorat de català a la ciutat– ha pogut apropar la llengua a uns 2.000 estudiants. De fet, enguany s’hi han matriculat 120 alumnes, que demostra “el bon estat de salut” del servei així com la seva utilitat, tal com ha destacat la ministra.

D’entre els 9 cursos oferts (llengua en tres nivells, gramàtica, ortografia, conversa, literatura, traducció, entre d’altres), n’hi destaquen els relacionats amb la música del Pirineu, i un altre sobre la política i institucions del nostre país. Totes les assignatures són oficials i, per tant, assignen crèdits universitaris.

De manera paral·lela, el Centre Carlemany també és responsable de l’organització periòdica d’un ampli ventall d’activitats culturals per promocionar i donar a conèixer Andorra a l’exterior així com els seus trets més icònics. De les activitats que es duran a terme enguany en destaquen dos de manera molt especial: la presentació de l’obra de l’escriptor andorrà David Gálvez Casellas, a càrrec del mateix autor, per celebrar la Diada de Sant Jordi, així com una exposició de fotografia amb motiu del Dia de la Constitució.