Los Ritos del agua

Eva García Saenz de Urturi

La segona part de la trilogia de La Ciudad Blanca de l'Eva García Saenz de Urturi comença fort*. Amb els mateixos protagonistes de la primera novel·la, una sèrie d'assassinats cruels tornen a sacsejar l'entorn de l'Inspector Unai López de Ayala al voltant de Vitòria. Però no només li venen noves amenaces de fora, perquè tot el que passa comença a fer-li aparèixer els seus propis fantasmes del passat, i a sobre, la seva vida íntima també canvia radicalment.

Molt tocat físicament per un tret al cap en el seu darrer cas que no li permet parlar, l'inspector es reincorpora parcialment a la feina en un nou cas d'assassinats basats en antics rituals celtes dels que es té constància per la zona. Alhora, els seus amics i antics companys van apareixent i desapareixent en una elaborada trama que, com sempre, ens porta a pensar que totes les desgràcies recauen sobre seu.

En resum, però, és una barreja de novel·la de policies amb pinzellades d'història (prehistòria gairebé) i molta acció en una nova novel·la que duu la firma de la senyora Garcia Saenz de Urturi. Molt ben documentada (almenys això sembla a un simple lector com jo), acció trepidant (sobretot a partir de la meitat del llibre) i girs de guió que volen dissuadir al lector d'entrar en aquell clàssic joc de la novel·la negra d'intentar saber qui és l'autor dels crims abans que ho anunciï l'escriptora.

Estarem ben pendents de la tercera part de la saga!

 

* Per cert, pels que no heu llegit el primer llibre d'aquesta saga, podeu llegir aquest llibre sense problemes, tot i això, millor que hàgiu llegit el primer per no perdre's cap matís de la història, tot i que l'autora va aclarint les coses que costaria d'entendre.