El paciente

Juan Gomez-Jurado


Editorial: Planeta
Pàgines: 480

Si sou dels que heu llegit la trilogia de Reina Roja, Loba negra y Rey blanco del Juan Gómez Jurado aquesta novel·la us agradarà. El Paciente és l'inici de tot plegat, la primera aparició del Sr. White, el dolent dolentíssim amb el que en Gómez s'ha fet famós. Però no hi apareixen pas en Jon i l'Antonia, sinó que el protagonista és un neurocirurgià que res té a veure amb els nostres investigadors preferits.
Reeditada fa ben poc amb l'estètica dels Bestsellers de l'autor, aquesta novel·la trepidant ens porta cap als estats units, en un viu retrat de la societat americana al voltant de la medicina privada, l'ètica (o la no ètica) dels seus professionals i un home que és posat contra les cordes per culpa del dolent del llibre. 
Una novel·la àgil, amena, fàcil de llegir, divertida i emocionant en la que els dos protagonistes simbolitzen tot allò que és versemblant en un heroi: les pors, les emocions, les energies sobrevingudes i el valor. Són personatges molt ben traçats, capaços de transmetre'ns tot el que li cal a l'acció que es torna addictiva des del primer capítol fins el final, que dit de passada, potser és el més fluix del llibre tot i no ser una mala culminació.