Metro 2033

Dmitry Glukhovsky

Després d'anys d'haver jugat a la demo del joc basat en el llibre i de tenir el llibre a la llista de pendents des de fa encara més temps, hem vaig decidir per una història apocalíptica i de "terror" en plena guerra Russa contra Ucraïna.
El llibre és llarg, està força ben escrit i el protagonista principal té cert cos i caràcter malgrat que sigui el personatge arquetípic de tot viatge iniciàtic i que els canvis grans a la seva psique no passin gairebé fins al final; això si en un entorn postapocalíptic opressiu, depriment i devastador com pocs.

He de dir que tinc una sensació agredolça d'aquest llibre, mentre me'l llegia m'agradava però al mateix temps no m'omplia amb aquella addició o sensació de ganes de continuar llegint-lo que esperava d'un llibre ambientat d'aquesta manera. Simplement, a la trama li falta cert contingut i amb prou feines és capaç de donar-te prou incentius per voler saber què va acabar amb el món, què va causar l'apocalipsi com per continuar enganxat a la novel·la.

Tot plegat ha fet que malgrat no m'he avorrit i que a estones he estat força entretingut, al finalitzar Metro 2033 he decidit deixar els altres dos llibres a la pila de lectura per algun altre dia... qui sap, potser si que els llegiré :D

 

Per Pere Sanmartí