La fi de l'imperi

John Scalzi

Després d'anys d'haver llegit la trilogia de "La Vella Guàrdia" torno a encetar una trilogia d'Scalzi que tenia pendent des de feia massa temps a la llibreria; i quina alegria!.

Scalzi és un mestre modern de la ciència ficció i malgrat que molts l'acusen de "militarista" per les seves novel·les és un autor que sap exactament com construir un món, un univers, com fer una trama interessant i a l'hora divertida tot i posar-hi elements de crítica de la societat que vivim; i és que amb "La Fi de l'Imperi" trobes altre cop tot això i el llibre passa volant per les teves mans. Ha sigut un plaer llegir-lo i en acabar-lo m'ha sabut greu i tot, per sort hi ha dos llibres més!

El retorn d'Scalzi a l'Space Opera és espectacular i ens presenta un univers humà que ha perdut tot contacte amb la Terra i que ha construït una societat basada en un emperador, famílies poderoses, església i comerç. Un setup que a molts els sonarà a "Dune" de Frank Herbert però que poc té a veure i més té a veure en la societat actual de mega-corporacions, famílies de polítics corruptes, l'economia global i un llarg etc. per als qui tinguin ganes de veure-hi els paralel·lismes.

L'arc argumental del llibre (i de la trilogia) es basa en el "flow" i en com la humanitat ha aconseguit col·lonitzar, alguns dirien que precàriament, diferents sistemes estel·lars malgrat que molts estiguin a centenars d'anys llum uns dels altres. 
Com seria una civilització espacial basada en el comerç, el monopoli i la dependència d'importacions de recursos d'altres sistemes estel·lars per la pòpia supervivència? Què passaria si l'element bàsic d'aquesta civilització fós apunt de desaparèixer?
Benvinguts a la primera novel·la de la sèrie "The Interdependency"

Per Pere Sanmartí