La reina oculta

Jordi Molist


Editorial: Columna

Jordi Molist ens col·loca amb aquesta novel·la a l'any 1208. Som entre Occitània i Catalunya, en una època en que aquests dos grans territoris germans estan en auge. Però els francs no s'ho miren des de lluny, sinó que també volen imposar-se. En aquest context, una mula que transporta uns pergamins és robada per uns caballers de procedència dubtosa. En aquests papers s'hi amaga una informació molt important que pot canviar el món com el coneixien fins llavors, un món amb un fort domini de l'esglèsia i molt poder de roma que ja sigui amb les creuades o amb l'amenaça de l'excomunió exerceixen una gran influència sobre qualsevol regne.

Una d'aquestes croades, que es fa aprofitant l'excusa del catarisme, és el punt de partida d'aquesta novel·la. Un caballer d'una família poderosa franca: Guillem, és cridat per la mà dreta del papa perquè recuperi els documents robats de la mula. Alhora, al seu cosí se li ordena trobar a Bruna de Beziers, una jove de la petita noblesa força desconeguda i sense poder, per assessinar-la. 

Però els seus camins es creuen amb Hug de Mataplana, un noble trobador que s'enamora de Bruna i li declara el seu amor servil.

Tots tres, Bruna, Guillem i Hug descobriran quins secrets s'amaguen darrere l'encàrreg de matar la jove i què hi ha a la setena mula, en una novel·la que barreja molt bé la històrica a la que ens té acostumats Molist amb una part de màgia, una altra de ciència ficció i una de fabulosa. Una novel·la que us pot agradar si us imagineu un poti-poti amb Marc Pastor, Dan Brown i el mateix Jordi Molist en altres novel·les més recents. Pot semblar una amalgama que si bé pot sonar força extranya, Molist la sap executar molt bé com perquè sigui molt ben llegida.