La Psicòloga

Helene Flood


Editorial: Columna
Pàgines: 464

Un altre tipus de novel·la negra noruega. Helene Flood veu indubtablement dels grans èxits de la novel·la negra del nord d'europa però li dóna un toc personal, el de thriller psicològic que tant de moda està en les estanteries dels bestsellers de les llibreries. 

La Sara és una psicòloga que viu en una caseta que ella i el seu marit Sigurd estan reformant. Ell és un arquitecte que busca l'èxit, ella una psicòloga que intenta fer-se a si mateixa a través de la consulta que ha muntat a casa. Però la seva relació, per idílica que pugués semblar-los fins i tot a ells, té uns alts i baixos que els col·loquen en una situació íntima difícil. Tot això va desenvolupant-se quan en Sigurd, que havia d'anar a una cabana de la muntanya amb els amics(la típica cabana que deuen tenir tots els escandinaus pel que es veu als llibres i les pel·lis...), desapareix sense deixar rastre. La policia que és opaca, la seva memòria que li juga males passades, el caràcter tancat de'n Sigurd i la vida professional de la parella tenen un pes dins l'obra gairebé igual que els seus personatges.

És l'obra de debut de la senyora Flood, i això es pot veure, li falten detalls per polir, el llibre a vegades és poc àgil i repeteix coses massa sovint, però en general és una novel·la entretinguda amb un final força inesperat i una trama força ben traçada. Com he dit, si alguna cosa es pot retreure a l'autora és que amb 50-60 pàgines menys podria dir el mateix, i hi ha certes parts que es fan llargues.

T'agradarà si t'han agradat llibres com La noia del tren (Paula Hawkins), La dona de la finestra (A.J. Finn), o La parella del costat (Shari Lapena)