No he pogut tocar mai aquí, i això que als 15 anys anava pels pubs demanant si podia tocar, i mira ara, anant a l'Auditori

Marta Knight Cantant

Música

No he pogut tocar mai aquí, i això que als 15 anys anava pels pubs demanant si podia tocar, i mira ara, anant a l'Auditori
No he pogut tocar mai aquí, i això que als 15 anys anava pels pubs demanant si podia tocar, i mira ara, anant a l'Auditori | Laia Rafols

Va criar-se i viure al Principat, i per això la sentim una mica nostra. La Marta Knight és una de les cantants de moda, una noia que passa poc de la vintena i que ja es passeja pels millors escenaris i festivals. Tendre però contundent, la Marta ve el proper dia 10 a l'Auditori Nacional per estrenar la temporada 2023.

Fas música indie, però hi ha cançons amb tocs de folk o altres de r'n'b. Com et definiries tu?
Jo diria que és un pop melancòlic. Podria dir indie-rock, però és més elegant i sofisticat, per tant, ho deixaria com a pop melancòlic.


T'agraden les etiquetes?
No m'agraden, però tampoc em desagraden, és a dir, és molt difícil posar-se una mateixa l'etiqueta del que fa, és molt més senzill que te la posi algú altre encara que no t'agradi del tot. Si li ha sonat d'una determinada manera, per alguna cosa serà.

De penjar la música a internet al Primavera Sound en pocs anys.
Una mica. Sovint penso que no estic prou preparada i que d'aquí a un temps potser ho estaria més, però igualment t'hi has de llançar. Anar al Primavera Sound ha estat un somni i aconseguir-ho per mi ha estat molt especial.
 

A algunes entrevistes ho comentes amb molta modèstia això, i és tot un mèrit.
Soc molt conscient que hi ha un equip darrere. Les cançons són meves, però m'han ajudat a arribar on soc amb la seva feina una sèrie de gent genial. Suposo que la modèstia ve d'aquí. Jo sola no ho hauria pogut fer.
 

En aquest equip hi ha productors que han treballat amb grans artistes, suposo que això genera confiança.
És increïble que hagin volgut treballar amb mi i que hagin fet que soni així el disc. M'agrada molt com ha sortit. Jo de producció no n'entenc, jo sé compondre i el fet de posar-me a les seves mans m'ha donat molta tranquil·litat i en el resultat es nota.
 

Tornes a casa. Això emociona?
Molt, mai he tocat a Andorra i em fa il·lusió. No he pogut tocar mai aquí, i això que als 15 anys anava pels pubs demanant si podia tocar, i mira ara, anant a l'Auditori Nacional. Per a mi és molt especial.
 

Què podrà veure (i sentir) qui vingui a l'auditori?
El disc i algunes cançons noves, amb una cosa molt especial, en l'entorn íntim de l'Auditori tocarem una versió molt fidel al disc i diferent del que fem normalment en els concerts.