Ara sí que sé que soc més feliç

Natalia Olmo Empresària

Enterprising Women Lab

Ara sí que sé que soc més feliç
Ara sí que sé que soc més feliç

La Natalia entra a la nostra redacció amb un ampli somriure, el que tant la caracteritza. Perquè si l'hem de descriure amb una paraula seria afable i això ens fascina. Fundadora de la marca de cosmètics naturals i ecològics Maminat,que en els darreros dos anys ha aconseguit replegar set premis internacionals de cosmètica natural, i de l'agència de màrqueting digital NOS ComunicamosElla és originària d'Alacant i des de fa un temps resident a Andorra. No hem volgut perdre l'ocasió d'apropar-vos la seva història empresarial.

 

Aterres a Andorra

Efectivament, concretament el maig del 2021 amb la meva família. I vam venir amb el nostre fill de set setmanes perquè al meu marit li va sortir una oportunitat laboral aquí. No va ser un moment fàcil, però com que el meu projecte ja caminava sol i el puc dirigir, la major part, digitalment vam fer el pas de venir a Andorra.

 

Parlan's sobre el teu projecte

El meu projecte és una marca de cosmètica natural i ecològica que fa servir ingredients mediterranis, envasos reutilitzables i etiquetes de paper mineral, perquè estem molt conscienciats amb el medi ambient, i es diu Maminat.

Volia fer una cosmètica que fos sostenible, per aquest motiu utilitzo matèries de proximitat.

 

Quan i com neix Maminat

Maminat neix el 2011,  a la cuina de casa meva, arran d'un diagnòstic del meu dermatòleg. Jo patia acne cosmètic a causa d'utilitzar, de forma recurrent, productes cosmètics  que resulten tòxics per a la nostra pell. En el meu cas es va manifestar així, amb l'acne i és aquí on començo la transformació cap al món dels productes naturals. Vaig descobrir, a més, que la meva pell reflectia com em sentia jo per dins: nerviosa i ansiosa. La nostra pell, a més de ser l'òrgan més gran del nostre cos, és el mirall de les nostres emocions.

A partir d'aquí em començo a interessar per la natura i per formar-me i estudiar-la i faig un curs de cosmetologia i aromateràpia.

Vull ressaltar que no cal tenir un problema per començar a cuidar-se d'una manera natural. Ens hem de conscienciar en això.

 

I aquest nom, d'on ve? 

Vaig voler barrejar dos conceptes: "Mami Natura" i "Mami Natalia" que és el començament del meu nom. El resultat és Maminat. 

 

Arriba l'hora de professionalitzar-se

Mai ho hauria imaginat. De fet, tot això va començar com una afició. Jo en aquell moment no em plantejava que pogués convertir-se en un negoci. Va ser quan vaig veure que tenia clients recurrents que potser sí que podria professionalitzar-ho. I per aquest motiu em vaig atrevir a presentar-me a una acceleradora d'empreses de València per explicar el meu projecte. Va ser fantàstic quan ells em van donar el cop de mà que necessitava per poder fer-ho, però no va ser fàcil. Vaig tenir moltes pors al moment de decidir que deixaria la meva antiga vida, rutina, per dedicar-me plenament a Maminat. 

 

T'has trobat amb la síndrome de l'impostor

I tant! Per a mi va ser un problema, i em va costar molt, posar preu als meus productes. Com posar-te vàlua? És molt complicat quan comences perquè creus que tu, la teva feina, el teu producte, no és prou valuós.

 

L'emprenedoria t'ha canviat la vida

En aquell moment no ho sabia. Ara sí que sé que soc més feliç.