Res és fàcil, però quan hi ha una convicció s’ha de lluitar

Marianela Frangella Escriptora

Enterprising Women Lab

Res és fàcil, però quan hi ha una convicció s’ha de lluitar
Res és fàcil, però quan hi ha una convicció s’ha de lluitar

9 de novembre del 2011, la Marianela aterra poc abans de les nou del matí a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany. Fa temps que té al cap un projecte, i assistir a l'Enterprising Women Lab creu que pot ajudar-la a tirar-lo endavant. Dos anys més tard veu la llum el seu llibre I tu... com et sents avui?, la seva òpera prima que barreja magistralment les emocions, les músiques i unes magnífiques il·lustracions.

 

 

Com neix I tu... com et sents avui?

La idea ja la tenia gestada feia un temps, m'apassiona la música i els nens, i tenia clar que volia fer alguna cosa relacionant aquestes dues coses, però no va ser fins que vaig assistir a l'Enterprising Women Lab que vaig notar l’empenta per realitzar el meu objectiu.

 

Però no és un simple conte infantil...

No! És un àlbum il·lustrat múscial infantil. Té com a objectiu identificar emocions a través de la música, hi ha il·lustracions i també músiques creades expressament per a cada una de les emocions que s'explica als nens. La finalitat és que associïn certes músiques a estats d'ells mateixos.

 

No sembla una tasca senzilla. En què t'has basat per a fer tot això?

He estat dos anys i mig fent el llibre, basant-me sobretot en l'experiència pròpia tant de la meva feina com a educadora com en la vida privada com a mare. Sempre m’ha agradat la música i el que em transmet, és poderosa, més del que ens creiem i com et pot influir en un estat d’ànim en concret. M'he basat força en la Neurociència i la intel·ligència emocional, m'he passat força temps investigant en aquests camps. Vull ajudar a que els nens que el llegeixin desenvolupin habilitats socials que són molt importants, com l’empatia i una millor conviència ja des que són petits.

 

 

Què li diries a algú que té un projecte i no s'acaba d'atrevir a emprendre?

Res és fàcil. Però quan hi ha una convicció s’ha de lluïtar per aconseguir els projectes, el recolzament del teu entorn és fonamental i creure en el que vols fer. Si tu no creus en tu ningú ho farà. Jo he hagut de treballar, treballar, i treballar. Dedicar-hi moltes hores. Sóc molt tossuda. Per sort tinc un cercle que realment em sostè molt.

 

Vist amb prespectiva, ara que ja s'ha publicat l'obra, com et sents?

El procès ha estat dur i llarg, però he gaudit moltíssim. I ara quan t'envien missatges i et diuen que el llibre funciona, o que els pares veuen amb els seus fills coses que no havien vist abans crea una satisfacció enorme!