"La música és poderosa, més del que creiem"

Marianela Frangella Escriptora del llibre "I tu... com et sents avui?"

Llibres

I tu… Com et sents avui?
I tu… Com et sents avui?

Marianela Frangela presenta el seu llibre " I tu... com et sents avui?" demà, 23 d'Octubre, a The Embassy a les 18:00h

 

 

Dos anys i mig és el que la Marianela ha trigat perquè I tu... com et sents avui? estigui ja disponible tant en paper com en format e-book.

Ella ja tenia gestada la idea però no va ser fins que va anar a un acte d'empoderament femení que es va decidir a dur a terme el seu album il·lustrat muscial. 

S'ha basat en la seva experiència pròpia tant del treball com a educadora com de la privada, com a mare. 

 

- Un àlbum il·lustrat musical, una proposta innovadora molt interessant. D'on ve això?

De la necessitat de reconnectar als infants amb la lectura i llibres físics, malhauradament estan massa enganxats a la tecnologia. Vaig idear una altra manera d'acostar el llibre físic perquè s'ho passin bé, amb els codis QR que enllaçen a cançons. 

He inventat un personatge, en Bucky, el qual els nens l'hauran d'acompanyar en la seva màgica aventura a terres desconegudes i mentres fan aquest recorregut plegats descobriran les emocions a través de la música.

 

- Perquè amb música?

Perquè la música és poderosa, més del que creiem. Pot induir a un estat d'ànim en concret, sempre m'ha agradat la música per aquest motiu. Els meus records sempre estan acompanyats d'una banda sonora en concret, perquè les cançons tenen aquest efecte en mi, em fan sentir. Penso que passa el mateix amb els nens. 

 

- Però no és un simple conte infantil...

No, no ho és. M'agrada catalogar-lo com un àlbum il·lustrat musical. L'objectiu que persegueixo amb aquesta proposta és que s'identifiquin les emocions a través de la música. Cada il·lustració i també cada cançó s'ha creat expressament per a cada una de les emocions que s'explica als nens, la finalitat és que associïn certes emocions amb la música i és més fàcil amb ells perquè encara no tenen els patrons constituïts. 

 

- No sembla una tasca senzilla. En què t'has basat per fer tot això? 

La intel·ligència emocional i la neurociència són dos dels camps que he investigat mentres duia a terme el llibre perquè volia ajudar als nens, que el llegeixin , a desenvolupar habilitats socials que són molt importants com l'empatia i una millor convivència ja des que són petits.

 

- T'has autopublicat. Explica'ns com ha estat tot aquest procés. 

Sí, així és. I he de dir que res és fàcil. El procés creatiu ha sigut un procés molt llarg i molt dur. Darrere d'aquest llibre no hi ha cap editorial que  m'hagi recolzat  econòmicament, per aquest motiu he trigat tant de temps, perquè havia de reunir tots els diners per fer-lo. Per a mi era molt important que la idea i el contingut del llibre no es modifiqués. 

A més, com ja he mencionat, tot és de creació nostra: el contingut, la idea, les il·lustracions i la música. Les il·lustracions són de Gaby Thiery i la música la ha compost expressament per al projecte en Rodrigo Zapat.

Tot i que l'he escrit en castellà, l'he fet traduïr al català també perque és important per mi com a resident a Andorra. 

 - Vist amb perspectiva, ara que ja s'ha publicat, com et sents?

 El procés ha estat molt dur i llarg, però l'he gaudit moltíssim. No ha estat gens fàcil compaginar la feina, el meu fill i el llibre. Però, ara, quan algú m'envia un missatge per dir-me que el llibre funciona o que els pares veuen en els seus fills coses que no havien vist abans em crea una satisfacció enorme. El títol no és un títol a l'atzar, convida a proporcionar un diàleg amb el teu fill o filla per conèixer-lo millor. Espero que tant els pares com els seus fills el gaudeixin tant o més com he gaudit jo en fer-lo.

 

PUNTS DE VENDA:

- Pyrenées.

- Centre Comercial Andorrà.

- Amazon